jarorellenor.hu

HUN - ENG

E-mail: info@jarorellenor.hu
Telefonon: + 3630 / 9292170

Memostang Ujdonsagok Checkpointmail Szallitas es fizetes Garancialis feltetelek MABISZ minősites
MemoStang  EL-04|MB Különleges tulajdonságok - Program és kezelési leírás - Aktuális program letöltése (v2.66)

Különleges tulajdonságok

Hőmérsékletek naplózása, Anti Clone System : 

Az adatgyűjtő csekkolási hőmérséklete és a működtető elem feszültsége az eseménnyel együtt naplózódik. Ezen kívül a rendszerhez rendelhető speciális hőmérsékletmérő csekkpont (ThermoPoint) is. Mivel gazdaságossan a ThermoPoint nem klónozható, használatával a rendszer "Anti Clone Sytem" tulajdonságúvá válik és megőrzi megbizhatóságát. Érdemes az örzési útvonal legtávolabbi pontjára ThermoPoint-t helyezni, ez által a többi CheckPoit klónozása okafogyottá válik. A ThermoPoint a környezet hőmérsékletét méri, ily módon tovább nőveli a rendszer megbizhatósagát.

 

Mechanikai igénybevételek (ütések, leejtések.) naplózása

Részletek a kezelési leírásból:

Az újabb típusú (SW ver: 40 vagy nagyobb belső szoftver számú) adatgyűjtő verzióknál fejlettebb energia gazdálkodást alkalmazunk. A készülék alapvetően ki van kapcsolva. Csekkolás előtt egy mozdulattal függőleges helyzetbe állítjuk (markolat alul, érintőfej felül) az adatgyűjtőt míg egy piros színű villanás és egy hangjelzés (BEEP) be nem következik. Ekkor a készülék be van kapcsolva és kb. 10 másodpercünk van a csekkolásra, ami teljesen a fent leírt módon zajlik le. Ezután a készülék önműködően kikapcsol és a sikeres csekkolás után a Mintavételi idő leteltéig be sem kapcsolható ismét. Tehát ezen idő alatt (ez alapesetben 100 másodperc, vagy amit beállítunk) a készülék nem ad életjelet sem. Sikertelen csekkolás esetén a művelet korlátlanul ismételhető. A készüléket használaton kívül, lehetőség szerint, a csuklószíjnál felakasztva,  függőleges helyzetben tároljuk. Ez a készülék kikapcsolt helyzete. Ha vízszintesen tároljuk, vagy szállítjuk akkor a rázkódástól is ki-be kapcsolódhat a készülék, ami nem okoz hibát de felesleges.
Ezen tulajdonságok eredményezik, hogy a készülék tervezett elméleti élettartama alatt - ami 6 év -, ha más meghibásodás nem következik be, elvileg nem kell elemet cserélni. Mivel a készülék élettartamát erősen befolyásolják az elszenvedett nem üzemszerű mechanikai igénybevételek (mech. sokkok) nagyságuknál és gyakoriságuknál fogva (szándékos durva bánásmód, ütések, stb.), ezen újabb típusú készülék az őt ért mechanikai sokkokat ugyan úgy naplózza, mint a csekkolásokat, csak a naplóbejegyzés lesz "MechShock" szó és a mechanikai intenzitás értéke is mellékerül jellemzőként. Tehát a naplózott idő alapján az okok, az elkövetők felderíthetők. Ezen mechanikai intenzitás értékek göngyölítésre kerülnek és minden adatgyűjtő "Mechanikai Státusát" jellemzik. Ezen értékeket a ver2.20 vagy magasabb verzió számú   kezelő program mindenki számára egyértelműen megjeleníti az alábbiak szerint.

Az SW ver.50 vagy nagyobb belső szoftverszámú adatgyűjtők és a 2.20-nál magasabb verziójú programok már külön kijelzik az egyedi maximális mechanikai intenzitást a "Mechanikai Status: 0044 / 08 " formában. A "/" jel után a legnagyobb regisztrált értéket láthatjuk. Ezek a programok a mechanikai bejegyzések sorát lila színnel kiemelik a naplóban.

Ha ez a göngyölített "Mechanikai Status" magasabb, mint 500 , vagy az egyedi intenzitásérték egyszer is meghaladja az 50 egységet, az a garancia elvesztését vonja maga után.

A 2.30 vagy magasabb verziójú programok lehetővé teszik a mechanikai események külön ablakban történő elemzését , a kiválasztott sorok nyomtatását. Ezt az ablakot a "Mechanikai Status:" feliratra való kattintással hívhatjuk elő. Az adat sorok rendezési szempontját, a táblázat megfelelő oszlopának fejlécére történő dupla kattintással lehet beállítani. Ez az oszlop fejléc kiemelt színű lesz, jelölve a rendezés aktuális szempontját. A nyomtatandó sorokat az egérrel lehet kijelölni. Ez a kijelölés csak összefüggő lehet. Ha van legalább egy kijelölt sor, akkor megjelenik a nyomtatás ikonja, amely megnyomásával a Windows megszokott nyomtatási felületét érjük el. A kijelölés törlése a fejlécre való kattintással történik. Az összes sor kijelölése jobb egér gombbal, vagy a "Space" nyomógombbal a billentyűzetről történik. Ekkor ügyelni kell arra, hogy az egér kurzor a táblázaton, és ne a fejlécen legyen.

Gyors kivonatok, részletek az esemény naplóból:

Részletek a kezelési leírásból: 

A 2.30 vagy magasabb verziójú programok lehetővé teszik az események ebben a táblázatban történő elemzését , kiválasztott sorok nyomtatását, kivonat készítését . Alapesetben a rendezés az események sorrendjében (Sorszám szerint) történik. Az adat sorok rendezési szempontját, a táblázat megfelelő oszlopának fejlécére történő dupla kattintással lehet beállítani. Ez az oszlopfejléc kiemelt színű lesz, jelölve a rendezés aktuális szempontját. Nem alapesetben a Sorszám a másodlagos rendezési szempont. A rendezés értékek szerinti irányát, az aktuális fejlécben lévő kis nyíl mutatja.(Szám, dátum, betűrend....) A nyomtatandó sorokat az egérrel lehet kijelölni. Ez a kijelölés csak összefüggő lehet. Ha van legalább egy kijelölt sor, akkor megjelenik a nyomtatás ikonja, amely megnyomásával a Windows megszokott nyomtatási felületét érjük el. A kijelölés törlése a fejlécre való kattintással történik. Az összes sor kijelölése jobb egér gombbal, "Space" nyomógombbal a billentyűzetről történik. Ekkor ügyelni kell arra, hogy az egér kurzor a táblázaton, és ne a fejlécen legyen.  

  
 

 
 

A fentiek alapján a nem üzemszerű mechanikai igénybevételek okai korrekt módon számon kérhetők, és drasztikusan csökkenthetők akár adminisztratív eszközökkel is.

 

   Ezzel a módszerrel gyorsíthatjuk    pl. az összetartozó események (azonos CheckPointok, azonos telephelyek, stb.) kiértékelését és szelektív dokumentálását.